Ezelsfeesten - Braderie
6, 7 en 8 oktober 2018

 

 


In Kuurne zijn er tal van diverse organisaties die verschillende evenementen organiseren. Het grootste evenement zijn de Ezelsfeesten. Die vinden telkens plaats tijdens het eerste weekend van oktober. Diverse organisaties zoals het Braderiecomité, het Feestcomité, De orde van de Ezel, ... organiseren dit groot evenement. 3 dagen lang feesten in Kuurne met zowel diverse binnen- als buitenactiviteiten. Het Braderiecomité staat in voor de buitenactiviteiten. Deze omvatten naast het ontvangen en plaatsen van marktkramers het organiseren van de randanimatie. Zo hebben we elk jaar een ruim aanbod aan straatanimatie die telkens zeer gesmaakt wordt door het aanwezige publiek. Daarnaast zijn er ook diverse muzikale optredens.

BraderiekrantEen twee tal weken voor Kuurne kermis in oktober verspreiden we de Kuurnse Braderiekrant. Een druk gelezen krant die verspreid wordt onder 42 000 gezinnen. We zetten letterlijk Kuurne in de kijker gezien enkel Kuurnse bedrijven en handelaars kunnen adverteren. De Kuurnse handelaars komen op die manier gezamenlijk naar buiten en promoten onze gemeente als koopcentrum.  Het is ook een krant die wordt bijgehouden omdat het volledige programmaoverzicht er in terug te vinden is.

Deze braderiekrant wordt huis aan huis bedeeld in Kuurne, Harelbeke, Bavikhove, Hulste, Lendelede, Heule, Ooigem, Zwevegem, Deerlijk en Beveren-Leie. Het is een realisatie van het Braderie-Comité Kuurne.

BraderieNiet zomaar een rij kramen ...
Op zaterdag 6 oktober, zondag 7 en maandag 8 oktober 2018 wordt het centrum van onze gemeente verkeersvrij gemaakt. De centrumstraten worden omgevormd tot één groot winkelcentrum dankzij de optimale samenwerking tussen de plaatselijke handelaars en de marktkramers.
Je kan er terecht voor UITZONDERLIJKE KOOPJES.

Marktkramers Braderie

 

Marktkramers worden ieder jaar schriftelijk uitgenodigd tot de braderie.
Wenst u een plaats maar ontving je geen uitnodiging dan kunt u die via email aanvragen.
Stuur een mail naar nancy@brad3.be of bel naar 056/71 12 96
Het reglement kunt u hier nalezen.

 

 

 

 

 

 

Programma editie 2017

Programma 2018 weldra online

Zaterdag 30 september 2017
10u00 Rommelmarkt door kinderen (tot 18u), Gen. Eisenhowerstraat
(inschrijven kan via het inschrijvingsformulier)
Rommelmarkt
11u00

Officiële opening van de braderie en straatmarkt
Rondgang door braderie en straatmarkt met fanfare
Soupapke aan de pui voor het gemeentehuis.

Soupapke aan het stadhuis van Kuurne

STRAATANIMATIE
14u30

In de Centrumstraten:
Cirq Poubelle
Cirqumstancia brengt met Cirq Poubelle twee straatvegers met een passie voor afval.
Geen vuiltje zal aan hen ontsnappen. Maar wees gewaarschuwd, want hun passie gaat heel ver. Ze verwerken het afval op een ongewone manier en proberen te recycleren.
Denk dus 2x na vooraleer je iets op de grond gooit.
De twee straatvegers rijden op hun mini-vuilniswagen naarstig zoekend naar afval.
Dit doen ze maniakaal en met heel veel enthousiasme. Aan de ene kant zijn het passionele afvalverwerkers, aan de andere kant twee typische straatvegers.
Sigarettenpeukjes worden sierlijk opgeveegd, terwijl ze voor bepaald losliggend afval een echt duel aangaan. Glas wordt ter plaatse gemalen en verwerkt en ze demonstreren met veel plezier wat de recyclagemogelijkheden zijn. Ze hebben oog voor detail, en sproeien de straten letterlijk schoon.

Sven Roelants met Marcel Cyclette
De Cyclette waarmee hij zich verplaatst heeft tegelijk iets vintage en futuristisch. Bovendien zit het vol fantasierijke snufjes en klinkt er ook een bijpassend muziekje. Boomlange Marcel steekt graag eens zijn vuurpijp aan, danst graag op een jazzy beat en laat zich inspireren door het publiek en het moment. Improviseren, clownerie en jongleren staan centraal in deze act.Radio Mano Sport door Kartje Kilo
Kartje Kilo brengt Radio Mano Sport in de ether, live en rechtstreeks! Martial en Noël zien in elke publieke beweging genoeg aanleiding om tot live sportverslaggeving over te gaan.
De krakende vinylplaten, djingles en zélfs de reclameboodschappen maken het live radioprogramma helemaal compleet.Clown en ballonplooien met Serge Lino

Serge Lino

Join the Parade

Bewegingstheater. Dynamisch, Groots, en Poëtisch
Join the Parade is een swingende optocht. Een niet te missen, blikvanger, met twee 4 meter hoge figuren. Een gigantisch grote poppenman Pablo danst in samenspel met Atharina.

Deze charmante dame beweegt zich gracieus op een mans hoge bal van bijna 2 meter!
Het publiek? Dat loopt er net als bij de rattenvanger van Hamelen achteraan. Deze torenhoge mengeling van poppenspel en acrobatische dans, prikkelt het publiek tot hoogstaande dansbewegingen.


 

Frank "O" Chant
Vanuit de kracht van 'samen zingen' en met volle participatie van een grote en diverse groep wijk- bewoners, die tegenwoordig als medioren en senioren benoemd worden, zijn ze al enkele jaren hard aan het repeteren. Onder begeleiding van een paar muzikanten, en met bijzonder veel goes- ting, gaan ze op zoek naar nederlandstalige en Franstalige volksliedjes met erotische inslag. naast samen zingen, willen ze ook volkse moppen en wijsheden integreren in ons programma, een een aantal heilige huisjes neerhalen en het publiek te verwennen met 'levens- en liefdesliedjes'.

Op Tramstatie:

Demo's van de politiehonden PZVlas 
14u30 - 17u00

- Welke honden werken bij de politie?
- Wat kunnen deze honden?
- Van hond tot politiehond
- Gehoorzaamheid
- Nabootsten van scenario's uit de praktijk
- Ben je een waaghals, laat je eens buiten door een patrouillehond...
- Heb je vragen? Stel ze gerust na de demo.

Demo's van Hachiko 
14u30 - 17u00

Hachiko vzw is een door de overheid erkende non-profit organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Ze maakt daarvoor gebruik van de eeuwenoude band die mens en hond verenigt. Zowel hulphonden voor mensen met een motorische handicap als meldhonden voor mensen met epilepsie worden speciaal opgeleid om hun baasjes de kans te geven een aantal moeilijke of voor hen onmogelijke taken toch te verrichten.


Ter hoogte van het Kruiske:
LIVE music op het podium

Unlock Dialogue 
14u30 - 15u30

Unlock Dialogue is een indie band uit Kortrijk bestaande uit Dimitri Coussens (basgitaar), Dieter Hinnens (drums) en Jelle Vandewiele (gitaar en zang). Occasioneel wordt de band bijgestaan door een strijkers- of kopersectie. In 2015 lanceerde de band zijn eerst gelijknamige EP. Voor de gelegenheid speelt Jelle Vandewiele op 30 september om 14.30 u. solo. Hij zal in zijn set enkele nieuwe songs, waar de band de voorbije jaren aan gewerkt heeft, voor het eerst aan u voorstellen.

Low Budget


De Kemels 
16u30 - 18u00

DE KEMELS zorgen voor een volledige live-show met aanstekelijke popsongs uit Vlaanderen én Nederland die behoren tot het collectief geheugen. Liedjes die werkelijk iedereen kan meezingen…
Nummers van Gorki, De Kreuners, Clouseau, Noordkaap, De Mens, Clement Peerens Explosition, Raymond Van Het Groenewoud, Mama's Jasje, Urbanus,… passeren allemaal de revue…Bij de kinderrommelmarkt:
Reuze springkasteel (aan de Noote vanaf 14u tot 18u)

 

17u00 Proeven kandidaten Koning Ezel
Tramstatie - org.: Orde van de Ezel
20u00

Nacht van de Ezel
  (www.ezelsfeesten.be)

   

 

Zondag 1 oktober 2017

10u00

Start braderie in het centrum van Kuurne

10u00

Oldtimer meeting met American Cars
Wil je aanwezig zijn met je eigen Amerikaanse wagen?
Contacteer Severino Werbrouck via severino@bra3.be


11u00 Feestelijke kermisreceptie - iin de feesttent
Aangeboden door het gemeentebestuur aan alle Kuurnse verenigingen
14u00

STRAATANIMATIE

in de Centrumstraten
Clown en ballonplooien Serge Lino en Walter
De Ganzenfanfare
Een tamboer, een tamboer-maître en een groep Toulouser ganzen zijn de exquise ingrediënten van deze grandioze act.
Na enkele succesvolle seizoenen in de Efteling, waar ze onder de naam Pieck-Parade en Ganzenparade optraden, zijn ze weer "en route" Gelardeerd met tromgeroffel, gefluit, gegak en andere muzikale klanken marcheren ze door de straten van Kuurne.


De Aquariumwagen

ScubaBianchi is een rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man die niet te vertrouwen is. Een interactieve installatie gebouwd in een versmalde autobianchi of liever gezegd: 'Een straatfenomeen, dat speelt met het publiek, verwondering schept en mensen verrast'.


Steltenact 'Trots als een pauw'
Het spreekwoord zegt het al; "zo trots als een pauw". Deze prachtige steltlopers dansen vol trots de sterren van de hemel. De begeleidende muziek maakt dit stelten theater helemaal af.


Trashbeatz

Deze gemaskerde wezens toveren de gekste dingen uit hun vuilbak. Het publiek wordt ten volle in het spektakel betrokken. Van een levend drumstel tot een swingende xylofoon, alles kan!

The Racebob
Als een held rondrijden in een botsauto en ondertussen meisjes versieren! Wie heeft dat als puber niet geprobeerd of van gedroomd?
Wij in ieder geval niet, tot we beseften wat we gemist hebben!
Met een supersize flashy botsauto en dreunende disco-beats maken we de omgeving onveilig.Op Tramstatie:

- Drumspirit (optreden op tramstatie afgewisseld met danschool Dursin)

DrumSpirit zet in op percussie & performance entertainment en vervult hiermee een unieke plek in het Europesepercussielandschap waarbij hoogwaardigheid en amateurperformance gaan versmelten.

De rode draad is een sterke zin voor discipline, entertainment en teamspirit. Die samenwerking is een succes en de prestaties werden al beloond met Europese Awards en een top 10 rangschikking op Wereldvlak.- Danschool Dursin (optreden op tramstatie afgewisseld met Drumspririt)


Ter hoogte van het Kruiske:
LIVE music op het podium

Harvey's Vision 
14u30 - 16u00

Veel talent, groot enthousiasme, en enorm ambitieus. Zo kan je Harvey's Vision best omschrijven. Van poppy muziek tot liedjes waar je even stil van wordt: hun set is heel gevarieerd. Ontstaan in april 2015, maakten ze al redelijk snel furore. In augustus 2015 doken ze reeds de studio in, en in september 2015 deden ze voor het eerst mee aan een rockrally, die ze ook meteen wonnen!

Low Budget

 

The Chevys 
16u45 - 18u00

The Chevys is een 6-koppige band uit regio Kortrijk, West-Vlaanderen die de muziek uit de jaren 50 en 60 terug tot leven brengt. We brengen een mix van Rockabilly, swing en Rock-'n-roll covers, bekende en minder bekende klassiekers van Elvis Presley, Eddie Cochran, Wanda Jackson, Bill Haley & his Comets, Brenda Lee en vele anderen.

Low Budget

 

Bij de Oldtimers meeting:
- Reuze springkasteel (aan de Noote vanaf 14u tot 18u)

19u00 KETNETBand
Deuren van de tent open om 18u00
inkom: Gratis

 

Maandag 2 oktober 2017
10u00 Start braderie in het centrum van Kuurne
14u00 Keuvelkoffiekrans
feesttent - gezellige koffietafel met vieruurtje (vooraf inschrijven verplicht)
16u00 Gratis op de kermis in ruil voor een gekleurde tekening uit de braderiekrant tot 18u00.
16u00 Grote prijs Gemeentebestuur Kuurne - Org.: Kon. Sportingclub Kuurne - Criterium voor Eliterenners zonder contract en Beloften WBV - afgesloten parcours : Kerkstraat, Leiestraat, Harelbeeksestraat, Lt. Gen. Gérardstraat, Marktplein, kerkstraat

Wielrennen, Grote prijs gemeentebestuur Kuurne
20u15 VUURWERK   aan de Leieboorden
21u00 Taptoe met JACK AND THE TRAMSTATIONS (org. Feestcomité)
Feesttent, inkomprijs: 7 euro
ER KUNNEN GEEN PLAATSEN VOORBEHOUDEN WORDEN
deuren om 19.00 u

 

De weersvoorspellingen voor de komende 48 uur.

 

 

 

Logo Braderiecomité

Braderie Comité Kuurne
Maatschappelijke zetel
Weidenstraat 109
8520 Kuurne
Voorzitter Benedikt Devos
Tel: 0472/45 59 73
Fax 056/72 70 62
Ond.Nr. BE 0848.808.002

Rek.Nr.:
738-0365019-30

Iban BE15 738036501930
Bic: KREDBEBB

Nieuw op de site:

22/03:
Informatie voor marktkramers

10/03:
ArtMarkt Zomerbraderie

© Selectwebservices