In Kuurne zijn er tal van diverse organisaties die verschillende evenementen organiseren. Het grootste evenement zijn de Ezelfeesten. Die vinden telkens plaats tijdens het eerste weekend van oktober. Diverse organisaties zoals het Braderiecomité, het Feestcomité, De orde van de Ezel, ... organiseren dit groot evenement. 3 dagen lang feesten in Kuurne met zowel diverse binnen- als buitenactiviteiten. Het Braderiecomité staat in voor de buitenactiviteiten. Deze omvatten naast het ontvangen en plaatsen van marktkramers het organiseren van de randanimatie. Zo hebben we elk jaar een ruim aanbod aan straatanimatie die telkens zeer gesmaakt wordt door het aanwezige publiek. Daarnaast zijn er ook diverse muzikale optredens.

BraderiekrantEen twee tal weken voor Kuurne kermis in oktober verspreiden we de Kuurnse Braderiekrant. Een druk gelezen krant die verspreid wordt onder 42 000 gezinnen. We zetten letterlijk Kuurne in de kijker gezien enkel Kuurnse bedrijven en handelaars kunnen adverteren. De Kuurnse handelaars komen op die manier gezamenlijk naar buiten en promoten onze gemeente als koopcentrum.  Het is ook een krant die wordt bijgehouden omdat het volledige programmaoverzicht er in terug te vinden is.

Deze braderiekrant wordt huis aan huis bedeeld in Kuurne, Harelbeke, Bavikhove, Hulste, Lendelede, Heule, Ooigem, Zwevegem, Deerlijk en Beveren-Leie. Het is een realisatie van het Braderie-Comité Kuurne.

Wegens de corona pandemie heeft het Braderiecomité gesloten om in 2021 geen krant uit te brengen.
We willen de KMO's en handelaars uit Kuurne, die het tijdens de corona maatregelen zeer moeilijk hadden, niet op extra kosten jagen.

BraderieNiet zomaar een rij kramen ...
Op zaterdag 2 oktober, zondag 3 en maandag 4 oktober 2021 wordt het centrum van onze gemeente verkeersvrij gemaakt. De centrumstraten worden omgevormd tot één groot winkelcentrum dankzij de optimale samenwerking tussen de plaatselijke handelaars en de marktkramers.
Je kan er terecht voor UITZONDERLIJKE KOOPJES.

Marktkramers Braderie

 

Marktkramers worden ieder jaar schriftelijk uitgenodigd tot de braderie.
Wenst u een plaats maar ontving je geen uitnodiging dan kunt u die via email aanvragen.
Stuur een mail naar nancy@bra3.be of bel naar 056/71 12 96
Het reglement kunt u hier nalezen.

Programma

 

Vrijdag 1 oktober 2021
19u30

Halve Marathon

38e editie halve marathon "Rapper dan een Ezel"
Vrijdag 01 oktober 2021 om 19u30 te Kuurne.

Lees hier het BRU artikel over de editie van 2019

Rommelmarkt

Een aantrekkelijke en sfeervolle loopwedstrijd van exact 21,0975 km, op de openingsavond van de Ezelsfeesten. De deelnemers lopen een korte aanloopronde van 1416 meter en vervolgens 4 ronden van 4920.37 meter door het centrum van Kuurne.

(in 2021 dient het parcours omwille van wegwerkzaamheden aangepast te worden. Het parcours kan dus niet officieel opgemeten worden. We streven naar een zo correct mogelijke afstand)

Gestoeld op een puike organisatie met jarenlange traditie, de feeërieke kermisattracties en de talrijke opkomst van enthousiaste toeschouwers zorgen voor dié tikkel meer sfeer die dit sportevent uniek in zijn soort maakt.

http://www.rapperdaneenezel.be

 

Zaterdag 2 oktober 2021 (programma 2021 nog niet volledig)
10u00 Kinder Rommelmarkt door kinderen (tot 18u), Gen. Eisenhowerstraat
(inschrijven kan via het inschrijvingsformulier)

Rommelmarkt
11u00

Officiële opening van de braderie en straatmarkt
Rondgang door braderie en straatmarkt met fanfare
Soupapke aan de pui voor het gemeentehuis.

Soupapke aan het stadhuis van Kuurne

STRAATANIMATIE
14u30

In de Centrumstraten:

De Poetsploeg
Gewapend met een wel heel klassieke overschort en
een hoop poetsgerei gaan deze twee absurde heren de straat te lijf.
Geen vuiltje ontgaat hun oog, geen geurtje laat hen
onberoerd, maar helaas zijn ze niet altijd even elegant …

Fou d'amour
absurd, sprankelend, filmisch, humoristisch!
'FLEUR!' is een verrassende act waarbij een XXL driewieler wordt vergezeld van stelten, muziek, dans, theater en vrouwen!


LANGE GUST

Lange tenen, lange benen, dansen, bewegen. Een trottinette, een claxonnette, jongleren, improviseren, rode neus – geen keus. Wielen bewegen, kom je mee?
O-wie-wat-waar? Daar!
Laaaaaaaaange Gust!

Clown en ballonplooien met Serge Lino

Serge Lino

Studentenfanfare Ghendt
Volle ambiance. Deze studentenfanfare brengt op een ludieke en losse manier de muzikale sfeer naar Kuurne. Altijd succes verzekerd met een optreden van de Studentenfanfare Ghendt.

Op Tramstatie:

American football
Demonstratie op de Tramstatie van onze American Football ploeg met thuisbasis Izegem.

Dance Control Kuurne
VZW Dance-control is ontstaan uit de danslessen die werden gegeven in een fitness te Kuurne. Het lessenpakket werd uitgebreid met klassiek ballet, streetdance en jazz ballet en al gauw vonden vele kinderen van Kuurne en omstreken de weg naar de nieuwe dansschool. Dance-control heeft sinds de start een uitstekende reputatie opgebouwd als een volwaardige dansschool, waar verschillende dansstijlen op kwaliteitsvolle manier worden aangeleerd.

 

Danschool Dursin
Kom kennis maken met de verschillende dansvormen van danschool Dursin dit zowel voor Kinderen - jongeren - volwassenen - senioren


 

Kinderrommelmarkt:
Door en voor kinderenl (aan de Noote vanaf 14u tot 18u)

 

19u00

Jeremie en Les Truttes
Deuren van de tent open om 18u00
inkom: Gratis

(www.ezelsfeesten.be)

   

 

Zondag 3 oktober 2021

10u00

Start braderie in het centrum van Kuurne

11u00 Feestelijke kermisreceptie - op het gemeentehuis
Aangeboden door het gemeentebestuur aan alle Kuurnse verenigingen
14u00

STRAATANIMATIE

in de Centrumstraten

Khalid & Co
Khalid & co' is een steltloopact waarmee Sven Roelants internationale bekendheid verkreeg. De act is volledig gerestyled en voorzien van nieuwe effecten.
Hoog boven de hoofden danst en verleidt hij met zijn kleurrijke en sympathiek draakje. Of is het toch een kameel ? Zijn knorrende geluidjes en karakteristieke bewegingen maken het geheel levensecht en zullen groot en klein zeker niet onberoerd laten.

 

FLEUR
absurd, sprankelend, filmisch, humoristisch!
'FLEUR!' is een verrassende act waarbij een XXL driewieler wordt vergezeld van stelten, muziek, dans, theater en vrouwen!

Het verhaal :
'La Famille Nombreuse'
Women on the Road
Het Grote Avontuur
Een Reis…
Waar naartoe?
De Tijd draait door
Alsmaar sneller
Het Onbekende tegemoet…

 

Professor Kazimir
'Professor Kazimir' komt uit de Oude Wereld en trekt rond op zijn fancy rolwagen die hij heeft uitgerust met het beruchte Rad der Wijzen, een vreemde geluksbarometer en een unieke katapult die klein geluk verspreidt.
Deze vermakelijke professor staat erop zijn kennis te delen met iedereen, of die nu wil luisteren of niet. Kazimir heeft vele talenten en gaven, niet in het minst die van alwetend ziener. In zijn mystieke bollen ziet hij dingen die voor ons, gewone stervelingen, verborgen blijven...


Clown en ballonplooien met Serge Lino

Serge Lino

 

Miami Boys
Ze komen net terug van Miami. Wind of geen wind, hun optreden van de Miamiboys blaast u ongetwijfeld omver.

 

De Coureurs
De Coureurs, een bende ludieke muzikanten
Met hun wieleroutfit van weleer laten zij de toeschouwers historische wielermomenten uit het verleden herbeleven en becomentariëren: "Waar is de tijd...?"
Wie denkt er niet aan Eddy Merckx bij het zien van de zwart-witte Peugeot-trui, aan Walter Godefroot met de Wiels-Groene Leeuw-trui, aan de gevleugelde klimmer Manuel Fuentes in zijn Kas-trui, Roger Devlaeminck in zijn Brooklyn-trui, Felice Gimondi met zijn azuurblauwe Salvarani-trui,...
Alhoewel ze zichzelf niet echt serieus nemen is het hun bedoeling de toeschouwers tijdens het wachten te vermaken met goed in het gehoor liggende jazz-melodieën, die iedereen kent.
Wie het voelt kriebelen om te dansen, houden we niet tegen...


Op Tramstatie:


American football
Demonstratie op de Tramstatie van onze American Football ploeg met thuisbasis Izegem.

Equal Bounce springtouwdansen
Equalbounce is een recreatieve rope skipping vereniging.
Rope skipping staat beter bekend als touwtje springen. Het is niet zomaar springen in een touw. Ze maken een combinatie van gymnastische en dynamische bewegingen in verschillende touwen en overgangen. Dit allemaal op een heerlijke beat. Hun showteam bestaat uit voormalige competitie springers en halen het beste uit zichzelf. Men zorgt voor een toffe sfeer vol inspiratie en enthousiasme. Als showteam kijken ze er alvast naar uit om zich voor te stellen op de Ezelsfeesten.

 

 

Dansschool Dançar
Dansschool Dançar werd opgericht op 1 mei 2017 door Ricardo Oliveira Ferreira, beter bekend van o.a. 'So You Think You Can Dance 2013.' Inmiddels is Ricardo reeds meerdere jaren actief professioneel danser-docent & choreograaf voor allerlei projecten in binnen en buitenland. Onlangs werkte hij voor de derde keer samen met absolute topchoreografen van grote sterren zoals; Beyoncé, Britney Spears, Justin Bieber,... in LA / Amerika. Hij richte de dansschool op samen met zijn vriendin Melissa Debouvere die nu als o.a. klassieke danseres ook meewerkt aan het succes en de ambities van Dansschool Dançar. Ze maken van de dansschool een plaats waar de passie tot dans als thuiskomen aanvoelt. Dansschool Dançar is gelegen in de Kerstraat 2 - 8830 Hooglede. http://www.dançarproductions.be


20u30

Ketnet band
  (www.ezelsfeesten.be)


 

Maandag 4 oktober 2021
14u00 Start braderie in het centrum van Kuurne
15u30

Keuvelkoffiekrans met Bart Kaëll
feesttent - gezellige koffietafel met vieruurtje (vooraf inschrijven verplicht)

16u00

Gratis op de kermis
in ruil voor een gekleurde tekening kan je gratis op de kermis.
Normaal vind je deze kleurtekening in de braderiekrant. Daar er dit jaar, wegens corona, geen braderiekrant wordt uitgebracht zal ieder kind die in Kuurne naar de lagere school gaat een kleurtekening ontvangen.
De actie loopt op maandag van 16 tot 18 uur.

Deze actie 'Gratis op de kermis' wordt georganiseerd door het Braderiecomité en loopt in samenwerking met de foorkramers.

16u00 Wielrennen in Kuurne - Een Koppel tijdrit voor Kuurnse renners
Org.: Kon. Sportingclub Kuurne

Wielrennen, Grote prijs gemeentebestuur Kuurne
20u15 Vuurspectakel   aan de Leieboorden (staat nog niet 100% vast)
21u00 Taptoe met JACK AND THE TRAMSTATIONS (org. Feestcomité)
Feesttent, inkomprijs: 7 euro
ER KUNNEN GEEN PLAATSEN VOORBEHOUDEN WORDEN
deuren om 19.00 u

 

Enkele sfeerbeelden uit 2017

 

 

 

 

 

 

Logo Braderiecomité

Braderie Comité Kuurne
Maatschappelijke zetel
Weggevoerdenplein 10
8520 Kuurne

Tel: 0472/45 59 73
Tel: 056/71 12 96
Ond.Nr. BE 0848.808.002

Rek.Nr.:
738-0365019-30

Iban BE15 738036501930
Bic: KREDBEBB

Nieuw op de site:

24/03:
Nieuwjaarsreceptie

20/03:
ArtMarkt


  

 

© Selectwebservices