Ezelsfeesten - Braderie
2, 3 en 4 oktober 2021

 

In Kuurne zijn er tal van diverse organisaties die verschillende evenementen organiseren. Het grootste evenement zijn de Ezelsfeesten. Die vinden telkens plaats tijdens het eerste weekend van oktober. Diverse organisaties zoals het Braderiecomité, het Feestcomité, De orde van de Ezel, ... organiseren dit groot evenement. 3 dagen lang feesten in Kuurne met zowel diverse binnen- als buitenactiviteiten. Het Braderiecomité staat in voor de buitenactiviteiten. Deze omvatten naast het ontvangen en plaatsen van marktkramers het organiseren van de randanimatie. Zo hebben we elk jaar een ruim aanbod aan straatanimatie die telkens zeer gesmaakt wordt door het aanwezige publiek. Daarnaast zijn er ook diverse muzikale optredens.

BraderiekrantEen twee tal weken voor Kuurne kermis in oktober verspreiden we de Kuurnse Braderiekrant. Een druk gelezen krant die verspreid wordt onder 42 000 gezinnen. We zetten letterlijk Kuurne in de kijker gezien enkel Kuurnse bedrijven en handelaars kunnen adverteren. De Kuurnse handelaars komen op die manier gezamenlijk naar buiten en promoten onze gemeente als koopcentrum.  Het is ook een krant die wordt bijgehouden omdat het volledige programmaoverzicht er in terug te vinden is.

Deze braderiekrant wordt huis aan huis bedeeld in Kuurne, Harelbeke, Bavikhove, Hulste, Lendelede, Heule, Ooigem, Zwevegem, Deerlijk en Beveren-Leie. Het is een realisatie van het Braderie-Comité Kuurne.

BraderieNiet zomaar een rij kramen ...
Op zaterdag 2 oktober, zondag 3 en maandag 4 oktober 2021 wordt het centrum van onze gemeente verkeersvrij gemaakt. De centrumstraten worden omgevormd tot één groot winkelcentrum dankzij de optimale samenwerking tussen de plaatselijke handelaars en de marktkramers.
Je kan er terecht voor UITZONDERLIJKE KOOPJES.

Marktkramers Braderie

 

Marktkramers worden ieder jaar schriftelijk uitgenodigd tot de braderie.
Wenst u een plaats maar ontving je geen uitnodiging dan kunt u die via email aanvragen.
Stuur een mail naar nancy@bra3.be of bel naar 056/71 12 96
Het reglement kunt u hier nalezen.

Programma

 

Zaterdag 5 oktober 2019 (programma 2021 weldra beschikbaar)
10u00 Kinder Rommelmarkt door kinderen (tot 18u), Gen. Eisenhowerstraat
(inschrijven kan via het inschrijvingsformulier)
Vanaf 14u00 is er een reuzengroot springkasteel aanwezig.
Rommelmarkt
11u00

Officiële opening van de braderie en straatmarkt
Rondgang door braderie en straatmarkt met fanfare
Soupapke aan de pui voor het gemeentehuis.

Soupapke aan het stadhuis van Kuurne

STRAATANIMATIE
14u30

In de Centrumstraten:
Ikaros
De Capriolen van 'Ikaros!'
Zwevend in de lucht, boven water en door de menigte
Ik als piloot - erin - erop en eruit
Een kleurrijke Pou du Ciel '0041'
Een wervelend, interactief en speels avontuur gevuld
met poëzie, grappige en absurde elementen, dans,
muziek, theater!


Ze Quaffeurz
"Ze Quaffeurz", een gekke troep van 13 muzikanten en een danseres brengen je alles wat je wilt horen. Een live, wandelende en dansende Juke-Box: medleys, de grootste feesthits, funky dingen, New Orleans, popmuziek of zelfs een oldschool Schlager? Wij spelen het voor u! En allemaal in onze eigen stijl! Ze- Quaffeurz-stijl!
Vergeet de conventionele bands, je geest zal worden weggeblazen door Ze Quaffeurz.


Le Papillon Bleu

"The only way to catch a miracle is to believe in it"
Deze reuze vlinder steltenlopers trekken, met hun spanwijdte van bijna 5 meter, zeker de aandacht van al het publiek. Op bijpassende sprookjesachtige muziek nemen de vlinders alle voorbijgangers mee in hun droom.


Clown en ballonplooien met Serge Lino

Serge Lino

 

Total Madness

Op Tramstatie:

Turnclub Sif Ooigem
Trampolineclub Steeds in Form bestaat dit jaar 50 jaar. SIFke is een club waar het sportieve op de voorgrond staat. Iedereen kan er terecht, van competitiebeesten tot gewone recreatieve sporters, jong en oud er word geen onderscheid gemaakt.

Tijdens het voorbije seizoen behaalden de gymnasten van SIF-Ooigem mooie resultaten. Naast de vele provinciale en Vlaamse titels en podiumplaatsen behaalden alle B-gymnasten hun selectie voor het Belgisch Kampioenschap.

Ze zijn dan ook heel vereerd dat ze tijdens deze braderie, het aanwezige publiek kunnen laten meegenieten van heel wat spektakel.

Dance Control Kuurne
VZW Dance-control is ontstaan uit de danslessen die werden gegeven in een fitness te Kuurne. Het lessenpakket werd uitgebreid met klassiek ballet, streetdance en jazz ballet en al gauw vonden vele kinderen van Kuurne en omstreken de weg naar de nieuwe dansschool. Dance-control heeft sinds de start een uitstekende reputatie opgebouwd als een volwaardige dansschool, waar verschillende dansstijlen op kwaliteitsvolle manier worden aangeleerd.


Ter hoogte van het Kruiske:

LIVE music op het podium

Unlock Dialogue 
14u30 - 15u30

Deze band, opgebouwd rond de persoon van Jelle Vandewiele, timmert sinds 2009 aan de weg naar het perfecte kampvuurlied. Klinkt knullig? Laten we het houden op ingetogen en eerlijk. Samen met zijn begeleidingsband brengt hij gezelligheid rechtstreeks de huiskamer in, vergezeld van een 'doet-ie-goed!'-ervaring. Die bevestiging kreeg hij bovendien ook als voorprogramma van onder andere Gabriel Rios. Al dan niet met ondersteuning van een begeleidingsband brengt Unlock Dialogue songs voorzien van een donkere sound, persoonlijke teksten en een vleugje melancholie.

Low Budget


Coverband PopDaddies 
16u30 - 18u30Bij de kinderrommelmarkt:
Reuze springkasteel (aan de Noote vanaf 14u tot 18u)

 

20u00

Nacht van de Ezel
  (www.ezelsfeesten.be)

   

 

Zondag 6 oktober 2019 (programma 2021 weldra beschikbaar)

10u00

Start braderie in het centrum van Kuurne

11u00 Feestelijke kermisreceptie - op het gemeentehuis
Aangeboden door het gemeentebestuur aan alle Kuurnse verenigingen
13u00

Creafun met de funbus
De funbus is letterlijk fun voor de kinderen. 3 springkastelen in verschillende formaten, waar kinderen zich kunnen uitleven, worden er opgesteld. Daarnaast zijn er workshop circustechnieken, is er een klim- en klauterparcours, kan er gereden worden met gekke fietsjes, is er een grimestand en zijn er diverse reuze gezelschapsspelen. Dit alles staat opgesteld ter hoogte van Electro Depypere in de Gen.Eisenhowerstraat.

14u00

STRAATANIMATIE

in de Centrumstraten

De Toape Geraapte
Houdt u van grappige ontmoetingen? Een orkest dat dweilt met de kraan open? Liederen die elke vrouw charmeren? Lekkere show met rondwandelende halve garen? Te zien tijdens de Ezelsfeesten op zondag.


Radio Mano Sport (Kartje Kilo)
Kartje Kilo brengt Radio Mano Sport in de ether, live en rechtstreeks! Martial en Noël zien in elke publieke beweging genoeg aanleiding om tot live sportverslaggeving over te gaan.
De krakende vinylplaten, djingles en zélfs de reclameboodschappen maken het live radioprogramma helemaal compleet.


Dansschool Dançar
Dansschool Dançar werd opgericht op 1 mei 2017 door Ricardo Oliveira Ferreira, beter bekend van o.a. 'So You Think You Can Dance 2013.' Inmiddels is Ricardo reeds meerdere jaren actief professioneel danser-docent & choreograaf voor allerlei projecten in binnen en buitenland. Onlangs werkte hij voor de derde keer samen met absolute topchoreografen van grote sterren zoals; Beyoncé, Britney Spears, Justin Bieber,... in LA / Amerika. Hij richte de dansschool op samen met zijn vriendin Melissa Debouvere die nu als o.a. klassieke danseres ook meewerkt aan het succes en de ambities van Dansschool Dançar. Ze maken van de dansschool een plaats waar de passie tot dans als thuiskomen aanvoelt. Dansschool Dançar is gelegen in de Kerstraat 2 - 8830 Hooglede. http://www.dançarproductions.be


RaceBob
Als een held rondrijden in een botsauto en ondertussen meisjes versieren! Wie heeft dat als puber niet geprobeerd of van gedroomd?
Wij in ieder geval niet, tot we beseften wat we gemist hebben!
Met een supersize flashy botsauto en dreunende disco-beats maken we de omgeving onveilig.

 

Total Madness

 


Op Tramstatie:


Drumspirit
DrumSpirit zet in op percussie & performance entertainment en vervult hiermee een unieke plek in het Europesepercussielandschap waarbij hoogwaardigheid en amateurperformance gaan versmelten.

De rode draad is een sterke zin voor discipline, entertainment en teamspirit. Die samenwerking is een succes en de prestaties werden al beloond met Europese Awards en een top 10 rangschikking op Wereldvlak.

DrumSpirit werd één van de 5 golden buzzers tijdens de tv-audities. In de studioshow werden ze door de jury meteen doorgestuurd naar de finale, waar ze uiteindelijk in de top 5 eindigden.- Total Madness (optreden op tramstatie)


Ter hoogte van het Kruiske:

LIVE music op het podium

The ed Sullivan Quartet 
14u00 - 16u00

The Ed Sullivan Quartet is een sixties coverband die probeert om niet te vervallen in clichés. Vier muzikanten die hun strepen al verdienden in tal van andere bands nemen je mee naar de ooohh zo heerlijke jaren '60! Muzikale o(o)rgasmes bij het herkennen van zoveel lekkers…

Request
16u30- 18u30

Request is een coole coverband die werd opgericht eind 2014.
De band bestaat uit 6 ervaren muzikanten die hun strepen reeds verdienden bij oa 'Les sacs à sacs', 'Bottled in Belgium', 'De Dolfijntjes', enz...
Onze playlist is heel gevarieerd en houdt niemand op de stoel.
Met zowel de stevige rocknummers zoals ACDC, Golden earing, Kings of Leon,.... als de 'Standards' van Tina Turners, Abba,... en onze Nederlandstalige meezingers van The scene, De Kreuners enz weten we wel iedereen te bekoren.
Kortom, ambiance verzekerd!!!

 

19u00 KETNETBand
Deuren van de tent open om 18u00
inkom: Gratis

 

Maandag 7 oktober 2019 (programma 2021 weldra beschikbaar)
10u00 Start braderie in het centrum van Kuurne
14u00 Keuvelkoffiekrans
feesttent - gezellige koffietafel met vieruurtje (vooraf inschrijven verplicht)
16u00 Gratis op de kermis in ruil voor een gekleurde tekening uit de braderiekrant tot 18u00.
16u00 Grote prijs Gemeentebestuur Kuurne - Org.: Kon. Sportingclub Kuurne - Criterium voor Eliterenners zonder contract en Beloften WBV - afgesloten parcours : Kerkstraat, Leiestraat, Harelbeeksestraat, Lt. Gen. Gérardstraat, Marktplein, kerkstraat

Wielrennen, Grote prijs gemeentebestuur Kuurne
20u15 VUURWERK   aan de Leieboorden
21u00 Taptoe met JACK AND THE TRAMSTATIONS (org. Feestcomité)
Feesttent, inkomprijs: 7 euro
ER KUNNEN GEEN PLAATSEN VOORBEHOUDEN WORDEN
deuren om 19.00 u

 

De weersvoorspellingen voor de komende 48 uur.

 

 

 

Enkele sfeerbeelden uit 2017

 

 

 

 

 

 

Logo Braderiecomité

Braderie Comité Kuurne
Maatschappelijke zetel
Weggevoerdenplein 10
8520 Kuurne

Tel: 0472/45 59 73
Tel: 056/71 12 96
Ond.Nr. BE 0848.808.002

Rek.Nr.:
738-0365019-30

Iban BE15 738036501930
Bic: KREDBEBB

Nieuw op de site:

15/08:
handelaars

23/04:
ArtMarkt

© Selectwebservices