Ezelsfeesten - Braderie
5, 6 en 7 oktober 2019

 

 


In Kuurne zijn er tal van diverse organisaties die verschillende evenementen organiseren. Het grootste evenement zijn de Ezelsfeesten. Die vinden telkens plaats tijdens het eerste weekend van oktober. Diverse organisaties zoals het Braderiecomité, het Feestcomité, De orde van de Ezel, ... organiseren dit groot evenement. 3 dagen lang feesten in Kuurne met zowel diverse binnen- als buitenactiviteiten. Het Braderiecomité staat in voor de buitenactiviteiten. Deze omvatten naast het ontvangen en plaatsen van marktkramers het organiseren van de randanimatie. Zo hebben we elk jaar een ruim aanbod aan straatanimatie die telkens zeer gesmaakt wordt door het aanwezige publiek. Daarnaast zijn er ook diverse muzikale optredens.

BraderiekrantEen twee tal weken voor Kuurne kermis in oktober verspreiden we de Kuurnse Braderiekrant. Een druk gelezen krant die verspreid wordt onder 42 000 gezinnen. We zetten letterlijk Kuurne in de kijker gezien enkel Kuurnse bedrijven en handelaars kunnen adverteren. De Kuurnse handelaars komen op die manier gezamenlijk naar buiten en promoten onze gemeente als koopcentrum.  Het is ook een krant die wordt bijgehouden omdat het volledige programmaoverzicht er in terug te vinden is.

Deze braderiekrant wordt huis aan huis bedeeld in Kuurne, Harelbeke, Bavikhove, Hulste, Lendelede, Heule, Ooigem, Zwevegem, Deerlijk en Beveren-Leie. Het is een realisatie van het Braderie-Comité Kuurne.

BraderieNiet zomaar een rij kramen ...
Op zaterdag 5 oktober, zondag 6 en maandag 7 oktober 2019 wordt het centrum van onze gemeente verkeersvrij gemaakt. De centrumstraten worden omgevormd tot één groot winkelcentrum dankzij de optimale samenwerking tussen de plaatselijke handelaars en de marktkramers.
Je kan er terecht voor UITZONDERLIJKE KOOPJES.

Marktkramers Braderie

 

Marktkramers worden ieder jaar schriftelijk uitgenodigd tot de braderie.
Wenst u een plaats maar ontving je geen uitnodiging dan kunt u die via email aanvragen.
Stuur een mail naar nancy@bra3.be of bel naar 056/71 12 96
Het reglement kunt u hier nalezen.

Programma editie 2018

Weldra het programma van 2019 online

Zaterdag 6 oktober 2018
10u00 Kinder Rommelmarkt door kinderen (tot 18u), Gen. Eisenhowerstraat
(inschrijven kan via het inschrijvingsformulier)
Rommelmarkt
11u00

Officiële opening van de braderie en straatmarkt
Rondgang door braderie en straatmarkt met fanfare
Soupapke aan de pui voor het gemeentehuis.

Soupapke aan het stadhuis van Kuurne

STRAATANIMATIE
14u30

In de Centrumstraten:
Agent nr 16
Is een agent op stelten die op een heel originele step rondrijd Volledig in de sfeer en in de tijd van toen Interactie en clownerie zullen weer centraal staan in de ze act.


The Cherry Dots
The Cherry Dots brengen Lindy Hop naar Kuurne!
Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse partnerdans die ontstaan is in Harlem, New York, uit o.a. de charleston en tapdans. Deze vrolijke en energieke swingdans van de jaren ’30, de voorloper van de jive en rock’n’roll, is opnieuw razend populair in België. The Cherry Dots is een groep enthousiaste dansers die door shows, lessen en optredens de spirit van de Lindy Hop helpt verspreiden. Ze worden muzikaal aangevuld door Cabaretti Orchestra, een semi-mobiele band met topmuzikanten die voor swingende deuntjes zorgt! Sinds 2014 geven Ronja en Bram ook les in Kortrijk in deze leuke en sociale dans, ze swingen je graag terug naar het Razzle-Dazzle-tijdperk!


The Rupsbob

Met hun nieuwe act doen Marnix en Patrick de kermis van weleer herbeleven… Als u de floche kan bemachtigen, geniet u van een gratis ritje. Weliswaar aan de zijde van Patrick, of wordt het Marnix? In ieder geval wordt het een dolle, donkere rit!


Kuisgespuis
Druk druk druk! Het zijn de woorden van deze tijd… Werken, werken, werken... en dat in combinatie met het huishouden, onderhoud van de persoonlijke hygiëne en een hele lijst andere to do's. Tijd voor hobby's, vrienden, of gewoon relaxen wordt herleid tot een minimum… Herkenbaar? Dan is Kuisgespuis jouw oplossing! Gedaan met de was en de plas, het afstoffen en het dweilen… Vanaf nu wordt het voor jou gedaan! Kuisgespuis is de kuisploeg van de toekomst! Met een ludieke kuismobiel gaat dit vrolijke duo op zoek naar ieder gebrek aan hygiëne! Van straatsteen tot okselvijver. Relax en laat u verwennen terwijl uw lichaam en omgeving een transformatie ondergaan op een wel heel speciale manier! Kuisgespuis is een mobiele verrassingsact, die op clowneske wijze geen enkele interactie uit de weg gaat!
Op vrolijke, meezwepende muziek brengen ze alles aan het blinken! Een bizar schouwspel van borstels, emmers, doekjes en tandenborstels! Een mobiele voorstelling waar een fijne hoek af is! Opgelet: kan aanstekelijk werken voor de lachspieren.


Clown en ballonplooien met Serge Lino

Serge Lino

Ze Quaffeurz
"Ze Quaffeurz", een waanzinnige troep van 13 muzikanten en een danseres brengen je alles wat je maar wilt horen. Een live, wandelende en dansende Juke-Box: medleys, de grootste feesthits, funky dingen, New Orleans, popmuziek of zelfs een oldschool Schlager? Ze spelen het voor jou! En allemaal in onze eigen stijl! Ze-Quaffeurz-stijl! Vergeet de conventionele bands, je geest zal worden weggeblazen door Ze Quaffeurz.

Radio Gemini live
Radio Gemini, een lokaal radiostation uit onze regio, brengt de radio naar Kuurne. Tussen 14 en 18 uur zal er live worden uitgezonden. Kom kijken hoe radio wordt gemaakt voor onze regio. Muziek uit de jaren 70, 80 en 90 staan centraal.
Radio Gemini is te ontvangen in de regio Zuid-West Vlaanderen op 105,7 Mhz en 106,4 Mhz.

Op Tramstatie:

Agerato vlaggenzwaaiers
Agerato is een Kuurnse groep jongeren die gepassioneerd aan vlaggenzwaaien doen. Dit op een eigentijdse manier en op verschillende muziekgenres. Eind dit jaar hangen ze na 15 jaar hun vlag aan de haak met het optreden "Agerato Zwaait Uit" in Wevelgem. Maar ze maken graag nog eens tijd om op te treden op de tramstatie, waar ze al enkele malen voordien te zien waren.


Shit Happens
 
14u30 - 17u00

In deze eerste voorstelling van RUDI zijn clownerie en theater de ideale combinatie voor een 25-tal minuten amusement en plezier. Iedere ontsnappingspoging uit het toilethokje heeft zijn eigen toets. De ene lijkt een goed idee maar wordt slecht uitgevoerd. De andere is dan weer een dom idee maar wordt wel goed uitgevoerd. Slapstick zorgt er ook voor dat niet elke poging even goed slaagt. Verrassingen en onverwachte wendingen genoeg in deze voorstelling. Op het moment dat je denkt nu is hij eruit, zit hij wel weer ergens vast. 25 minuten lachen, gieren en brullen maar misschien ook wel wat medelijden want de pech die RUDI heeft blijft zich precies opstapelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dans met Dançar 
Dansschool Dançar werd opgericht op 1 mei 2017 door Ricardo Oliveira Ferreira, beter bekend van o.a. 'So You Think You Can Dance 2013.' Inmiddels is Ricardo reeds meerdere jaren actief professioneel danser-docent & choreograaf voor allerlei projecten in binnen en buitenland. Onlangs werkte hij voor de derde keer samen met absolute topchoreografen van grote sterren zoals; Beyoncé, Britney Spears, Justin Bieber,... in LA / Amerika. Hij richte de dansschool op samen met zijn vriendin Melissa Debouvere die nu als o.a. klassieke danseres ook meewerkt aan het succes en de ambities van Dansschool Dançar. Ze maken van de dansschool een plaats waar de passie tot dans als thuiskomen aanvoelt. Dansschool Dançar is gelegen in de Kerstraat 2 - 8830 Hooglede. http://www.dançarproductions.be

Drumband Moed & Vlijt
De Koninklijke Harmonie Moed & Vlijt Kuurne is opgericht in 1881, en hiermee één van de oudste verenigingen van onze gemeente. Zij zijn een bloeiende en steeds verjongende vereniging, met verschillende groepen, die elk een toegevoegde waarde zijn voor het geheel van deze harmonie

Dance Control Kuurne
VZW Dance-control is ontstaan uit de danslessen die werden gegeven in een fitness te Kuurne. Het lessenpakket werd uitgebreid met klassiek ballet, streetdance en jazz ballet en al gauw vonden vele kinderen van Kuurne en omstreken de weg naar de nieuwe dansschool. Dance-control heeft sinds de start een uitstekende reputatie opgebouwd als een volwaardige dansschool, waar verschillende dansstijlen op kwaliteitsvolle manier worden aangeleerd.


Ter hoogte van het Kruiske:

LIVE music op het podium

The Chevys 
16u30 - 18u00

The Chevys is een 6-koppige band uit regio Kortrijk, West-Vlaanderen die de muziek uit de jaren 50 en 60 terug tot leven brengt. We brengen een mix van Rockabilly, swing en Rock-'n-roll covers, bekende en minder bekende klassiekers van Elvis Presley, Eddie Cochran, Wanda Jackson, Bill Haley & his Comets, Brenda Lee en vele anderen.

Low Budget


Amnesia 
14u30 - 16u00

Amnesia is een 5-koppige coverband met een voorliefde voor pop-, rock- en bluesnummers uit de 60's, 70's en 80's: The Beatles, The Rolling Stones, Eric Clapton, Fleetwood Mac, Joe Cocker, Cream, Neil Young; CCR, Tom Petty, Spencer Davis Group, Steppenwolf, The Free, Them, Peter Frampton…. Deze nummers zijn stuk voor stuk klassiekers binnen dit genre en worden zeker door een ouder publiek gesmaakt terwijl ook heel wat jongeren deze herontdekken.Bij de kinderrommelmarkt:
Reuze springkasteel (aan de Noote vanaf 14u tot 18u)

 

20u00

Nacht van de Ezel
  (www.ezelsfeesten.be)

   

 

Zondag 7 oktober 2018

10u00

Start braderie in het centrum van Kuurne

11u00 Feestelijke kermisreceptie - iin de feesttent
Aangeboden door het gemeentebestuur aan alle Kuurnse verenigingen
13u00

Creafun met de funbus
De funbus is letterlijk fun voor de kinderen. 3 springkastelen in verschillende formaten, waar kinderen zich kunnen uitleven, worden er opgesteld. Daarnaast zijn er workshop circustechnieken, is er een klim- en klauterparcours, kan er gereden worden met gekke fietsjes, is er een grimestand en zijn er diverse reuze gezelschapsspelen. Dit alles staat opgesteld ter hoogte van Electro Depypere in de Gen.Eisenhowerstraat.

14u00

STRAATANIMATIE

in de Centrumstraten

Radio Gemini live
Radio Gemini, een lokaal radiostation uit onze regio, brengt de radio naar Kuurne. Tussen 14 en 18 uur zal er live worden uitgezonden. Kom kijken hoe radio wordt gemaakt voor onze regio. Muziek uit de jaren 70, 80 en 90 staan centraal.
Radio Gemini is te ontvangen in de regio Zuid-West Vlaanderen op 105,7 Mhz en 106,4 Mhz.


Ami6
Ami6 is een Citroën met een flinke dosis positivisme die danst, flirt en over straat vliegt.
Een straatfenomeen met een eigenwijze persoonlijkheid speelt met het publiek, verrast en schept verwondering.


Naranja Appelsien

Fris fruitig vrolijk, zoet sappig en een tikkeltje zuur, speels ondeugend en verleidelijk sensueel, kleurrijk energiek en vol van speelvreugde, feestelijk geurend naar zomerse sinaasappels. Dat is NARANJA op hoge stelten. De sinaasappel verkoopster heeft haar beste jurk aangetrokken, want vandaag heeft ze heel speciale sinaasappels in de aanbieding. Twee heeft zij mee van haar speciale teelt "Orange de Luxe": een sinaasappelsoort van wel 1 m 70 cm doorsnee!
Van buiten rond een vrolijk, maar wacht tot - eenmaal verkocht - de sinaasappelschil zich opent.
Haal de zomer in huis en laat je verrassen door de pure speelvreugde en sensualiteit van supersized fruit. Wie biedt er meer?


The Love and Peace Police
Iedereen kent ze wel, de bekeuringen van de arm der wet: parkeerboetes, overlastboetes, enz. Weg met deze frustraties!! Een nieuw soort politiemannen is namelijk opgestaan: "The love and peace police"!! Op hun luidronkende politiebrommertje met sidecar rijden deze twee gekke politiemannen door de straten. Bijgestaan door een luide sirene en fluitgeschal gaan ze op missie: het verspreiden van de liefde!! De cupido's der arm der wet! Gewapend met kusjes en knuffels, liefdesbekeuringen, aaiende plumeaus, een liefdestester,verleidingsdansjes, enz. proberen deze agenten op een ludieke en grappige manier de liefde en vrede te handhaven.


't Zingt
't Zinkt is een groep mensen die graag zingen en onze bedoeling is mensen rondom ons te laten meegenieten. Iedereen mag meedoen met ons, dansen mag natuurlijk ook, als we er maar plezier aan beleven.


Bartenders d'HELLLuxe
"Een interactieve hilarische act waarbij 2 uitgetreden bikers, hun motors hebben geruild voor een bar! Verwacht je aan een mix van stevige deuntjes, zware drankjes, luid gebulder … en tedere interventies op de schoot van het publiek …!
Straight from hell … but you will do it in your broek!"


The Thierry's straatmuziek
Een straatorkest om U tegen te zeggen. De eenvoud siert hen in hun doen. Een stel losse vrienden schudden de muziek alsof het niets is uit hun handen.
Op Tramstatie:


- Hypnosis (optreden op tramstatie afgewisseld met Total Madness en Studio Steps)
Hypnosis Dance Academy uit Roeselare brengt vooral allround commerciële dansstijlen. Een team van 15 docenten brengt er wekelijks 55 danscursussen in uiteenlopende stijlen. Van kleuters tot volwassenen, voor elk wat wils. Daarnaast kleuren ze op jaarbasis meer dan 35 events. Zo zijn ze ook op de Ezelsfeesten opnieuw te gast.- Total Madness (optreden op tramstatie afgewisseld met Hypnosis en Studio Steps)

- Studio Steps (optreden op tramstatie afgewisseld met Hypnosis en Total Madness)Ter hoogte van het Kruiske:

LIVE music op het podium

Alain Proviest 
13u30 - 15u30

Alain Proviest brengt muziek voor een heel breed publiek, op de voor- of achtergrond afhankelijk van uw voorkeuren. Op het programma Dixieland met een bijzondere Louis Armstrong-imitatie, maar even goed wals, rumba, jazz, balkan. U heeft een boon voor marsmuziek of meezingers of wil u een setlist ter plaatse aangepast aan uw wensen? Alain Proviest klaart de klus à l'improviste.

The Gambits
16u30- 18u30

De Gambits is een rockabilly coverband - trio uit Harelbeke/Kortrijk, West-Vlaanderen. Onze gevarieerde playlist is een verzameling van alle beste rockabilly, country en rock'n'roll klassiekers. We hebben het dan natuurlijk over Johnny Cash, Elvis Presley, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Bill Haley, Eddie Cochran, Stray Cats... De ene hit na de andere passeert de revue, nummers die ongetwijfeld voor sfeer en ambiance zorgen! Put on your dancing shoes.
Met méér dan 100 optredens achter de kiezen, is er binnen The Gambits geen gebrek aan ervaring. De herkenbare en aanstekelijke contrabas tonen van Omitri zorgen ervoor dat de dansvloer in een mum van tijd gevuld is. Voeg daarbij de stuwende drumbeats van Dieter, overgoten met Robien's gitaarsolo's en je hebt een feestje dat blijft doorgaan tot in de vroege uurtjes!

 

19u00 KETNETBand
Deuren van de tent open om 18u00
inkom: Gratis

 

Maandag 8 oktober 2018
10u00 Start braderie in het centrum van Kuurne
14u00 Keuvelkoffiekrans
feesttent - gezellige koffietafel met vieruurtje (vooraf inschrijven verplicht)
16u00 Gratis op de kermis in ruil voor een gekleurde tekening uit de braderiekrant tot 18u00.
16u00 Grote prijs Gemeentebestuur Kuurne - Org.: Kon. Sportingclub Kuurne - Criterium voor Eliterenners zonder contract en Beloften WBV - afgesloten parcours : Kerkstraat, Leiestraat, Harelbeeksestraat, Lt. Gen. Gérardstraat, Marktplein, kerkstraat

Wielrennen, Grote prijs gemeentebestuur Kuurne
20u15 VUURWERK   aan de Leieboorden
21u00 Taptoe met JACK AND THE TRAMSTATIONS (org. Feestcomité)
Feesttent, inkomprijs: 7 euro
ER KUNNEN GEEN PLAATSEN VOORBEHOUDEN WORDEN
deuren om 19.00 u

 

De weersvoorspellingen voor de komende 48 uur.

 

 

 

Enkele sfeerbeelden uit 2017

 

 

 

 

 

 

Logo Braderiecomité

Braderie Comité Kuurne
Maatschappelijke zetel
Weggevoerdenplein 10
8520 Kuurne

Tel: 0472/45 59 73
Tel: 056/71 12 96
Ond.Nr. BE 0848.808.002

Rek.Nr.:
738-0365019-30

Iban BE15 738036501930
Bic: KREDBEBB

Nieuw op de site:

10/06:
Ezelsfeesten

17/05:
ArtMarkt

© Selectwebservices